CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 11, 2011

bosan!

cuti mid term break hampir ke penghujungnye...hurm...assignment lgsg x bergerak...mmg dasar pemalas...=(  camane nk dpt pointer yg bgus sem ni kalo asyik malas je...hurm....STOP!!!!! jgn malas2 eja.... belajar...belajar...belajar.... SAYA NAK JADI SORANG CIKGU YANG BERDEDIKASI...hee,,,,=)



Tuesday, July 12, 2011

im back with a new spirit!!!

Assalamualaikum....dah lama betol aku tak update blog...takde masa la..almaklum la skng kena tolong mak jaga anak buah...erm..jadi baby sitter la maknenye...huhu..walaupon agak bosan kadang2 tu....tapi takpe la...at least aku dapat tolong mak jugak kan...dapat kumpul pahala tolong mak..hee...=) alhamdulilah, result aritu ckup menggembirakan walaupon tak mencapai target yg aku ingin kan..tp aku tetap bersyukur kerana aku dapat jugak wat yang terbaik walaupon study last minute, tak study lgsg soklan spot...aku bergantung pada diri sendiri mase jawab soklan..kalo aku study soklan spot tu mungkin aku bleh dpat yg lebih baek...tp ape2 pon aku tak menyesal kerana sesungguh Nya Allah lebih tau mane yg baek buat aku....^_^ 


    So kita enjoy!!! hehe....next time aku akan pulun study sungguh2....insyaAllah...aku nak wat yang tebaek tok keluarga aku....love them so much!!!!

Love them so much!!!!!

My happy family....^_^


with love,

Friday, June 3, 2011

movie time!! Karak...Layan je...^_^

           Assalamualaikum... 1jun 2011 bersamaan hari rabu aku, balqis n ain plan tgk movie kat mid valley.... Awal-awal lagi kitorang dah tunggu komuter takot ramai orang..tapi memang ternyata pukol 9.30 stesen sg.buloh dah dipenuhi oleh pelbagai bangsa....huhuhu.. time kitorg beratur kat kaunter memang mantap la barisan smpi ke belakang..memang ramai tgk movie ari tu..al maklum la tiket murah..hehe... so kitorang decide nak tengok cite KARAK...mula nya ingat nak tengok 2 cerita, 1 lagi kung fu panda...tp macam tak sempat plak... so tgk karak jela...mula2 memang rase cam  cite ni seram tapi tengok hantu nye tak real la plak...bleh plak antu makan daging manusia....setahu aku syaitan ni cuma menyesatkan manusia tapi takde la smpai makan orang...huhu..tu dah macam mahkluk asing da...tambah antu nye mengingatkan aku ngan karakter predator...hahaha,...gigi tajam kot...jgn mara ye KRU...=P 
Meh tgk trailer cite karak kat bawah ni...huhu...

video

video
yang ni plak kungfu panda 2....

mane 1 yang jadi pilihan??? huhuhu....kalo tgk kungfu panda mesti rase sangat terhibur....^_^
walau ape pon aku hepi dapat hangout with Balqis n Ain.... Love u all...=)

my self...^_^

Cik Ain...^_^

me n Qis...=)

Time For Eating..Nyum..NYumm....

Pirates of Caribbean ship..^_^






Wednesday, June 1, 2011

i love "Trapezoid"

 hye..... malam ni tetiba rase cam teringat kat dak2 trapezoid...rindu ngn ragam masing-masing....waaa...pasni dah tak dapat peluang nak bermesra dan gaduh2 cam dulu...hahhaha..asyik nak cari gaduh je..tapi sebenarnya hati aku ni baik....lallalala...=)  kalau imbas kembali kenangan ngan dorang memang best tak terkata..huhu..rindu ngan gelagat cik atin ore kelate, n miss kelembai( cik nab) hehehe...jgn mara ek nab...jugak ngan rakan2 komander....rindu kat shark...hahahha.... Araustralia....ble lg aku akan pergi ke perthlis...hurm...myb next sem....wat plan nak pegi sana....  huhu..ape la yg aku merepek malam2 ni.... pegi tido la eja....daaa......

my besties....3 commander.....

-lukisan cik aten ore kelate-hehe...

-mase kat stesyen keretapi arau-

- sweet memories of trapezoidian-

-rindu korunk sgt3-

-gambar mase part 2-

SAYANG KAMU SEMUA.........MOGA KENANGAN BERSAMA 3 TAHUN AKAN TETAP DALAM INGATAN KITA....AMIN....^_^




Thursday, May 26, 2011

marimar oh marimar 2~

Assalamualaikum...^_^ heheh..kalo tengok tajuk kali ni mesti orang dah tahu yang aku suka sangat tengok cerita ni en...hahahah...memang superb! ok....malas nak merapu panjang2...meh aku bagi sinopsis penuh cerita marimar ni... pada siapa yang tak sabar nak tengok ending cite ni bleh la bace ye...huhuhu....


Sinopsis penuh drama Marimar 

Gustawa Aldama, seorang bisneman kaya telah mengahwini seorang wanita bernama Lupita walaupun mendapat tentangan daripada ibunya,Dolores. Semuanya menjadi semakin rumit apabila Lupita melahirkan anak perempuan yang diberi nama Marimar kerana lahir di tengah lautan. Dolores yang percaya bahawa Lupita berkahwin dengan Gustavo hanya untuk mendapatkan kekayaan mereka berusaha untuk memisahkan mereka berdua. Dolores mengupah seorang lelaki untuk berpura-pura tidur dengan Lupita sehingga Gustavo melihat mereka. Dolores menghalau Lupita dan memberi amaran agar tidak kembali lagi. Apabila Gustavo mengetahui bahawa semua itu adalah rancangan ibunya, segalanya telah terlambat. Dia tidak berjaya menemui isterinya yang membawa diri bersama satu-satunya anak mereka. Gustavo meninggalkan ibu bapanya lalu pergi ke Manila dan terus mengharap agar satu hari nanti dia akan menemui anak dan isterinya.

7 tahun berlalu tetapi usaha Gustavo masih tidak berhasil. Suatu hari, sepupunya Esperanza datang membawa berita mengenai kematian orang tuanya dalam kemalangan. Sewaktu melawat makan ibu bapanya,Silva, kawan Lupita datang memberitahu di mana Lupita dan Marimar berada. Tanpa membuang masa Gustavo terus mencari dan berjaya menemui keluarganya. Lupita memaafkan Gustavo agar Marimar dapat merasai kasih sayang seorang ayah. Dalam perjalanan ke Manila, kapal terbang yang dinaiki mereka terhempas ke lautan dlalu memisahkan Marimar daripada ibu bapanya. Lupita dijumpai mati akan tetapi Marimar terus hilang.

Marimar ditemui di sebuah pulau terpencil oleh Lola Cruz dan Lolo Pancho yang mengaku sebagai datuk dan neneknya apabila mendapati Marimar hilang ingatan. Mereka memanggilnya Marimar kerana tulisan pada rantai lehernya. Marimar bertemu dengan Angelika dan menjadi sahabat. Walaubagaimana pun mereka mula bertengkar apabila Angelika jatuh dan tangannya patah. Angelika menyalahkan Marimar atas kejadian itu. Marimar membesar sebagai seorang gadis yang naif. Hidupnya mula menjadi rumit apabila bertemu dengan Sergio Santibanez lalu jatuh cinta. Marimar berkahwin dengan Sergio yang sebenarnya ingin membalas dendam terhadap ayahnya,Renato dan Angelika(maka tiri merangkap bekas kekasih Sergio). Marimar kemudiannya menjadi mangsa kekejaman Angelika yang cemburu di Vila Santibanez. Dari sini Marimar mula menyedari hakikat apa yang telah dilakukan oleh Sergio padanya.

Takdir mula berubah apabila Marimar memutuskan untuk meninggalkan San Martin de la Costa selepas menghadapi banyak penderitaan di rumah Santibanez dan kematian nenek dan datuk angkatnya akibat kebarakan yang diarahkan oleh Angelika. Di bandar Marimar menukar namanya kepada Bella dan melahirkan anak perempuan yang diberi nam Cruzita sempena nama Lola Cruz.

Selepas bertahun-tahun melalui pencarian yang tidak pernah berhenti Gustavo akhirnya bertemu Marimar tetapi kerana Marimar menukar nama kepada Bella maka dia dapat mengenalinya. Natalia yang memusuhi Marimar sejak di Vila Santibanez telah mencuri loket Marimar yang akan membuktikan identiti anak Gustavo yang hilang. Natalia mula menyamar sebagai anak Gustavo tetapi rancangan jahatnya tidak bertahan lama apabila Marimar mendapat kembali ingatan silamnya lalu membuktikan Natalia adalah penipu. Gustavo akhirnya mengetahui Marimar adalah anaknya tetapi tidak lama kemudian mati akibat sakit jantung. Dengan bantuan Esperanza dan kawannya Innocencia, Marimar pergi ke US dan bertukar daripada seorang gadis naif yang miskin menjadi serang wanita kaya dan sofistikated Bella Aldama.

Bila dia kembali ke Filipina, Marimar bertemu Rodolfo San Jinez, seorang bisnesman yang berhasrat untuk mengahwininya kerana masalah kewangan syarikat keluarganya. Rodolfo mengundang Marimar ke Masquerade Paty sebagai tetamunya. Tanpa diketahui olh Marimar yang dikenali sebagai Bella, Sergio turut hadir ke majlis itu. Sergio secara tidak sengaja terlihat Bella dan mengenalinya sebagai Marimar. Sergio mmberitahu Rodolfo bahawa Marimar adalah isterinya. Rodolfo tidak mempercayai kata-kata Sergio dan fikir itu adalah mustahil. Marimat menolak Rodolfo pada majlis perkahwinan mereka dan membuktikan dirinya masih mencintai Sergio.

Sementara itu perniagaan Vila Santibanez mula merosot dan Angelika pulang dari luar negara bersama Ranato yang lemah daya ingatan. Tanapa disedari oleh Renato, Angelika meletakkan 'ubat' yang akan melemahkan ingatan dalam makanannya. Renato pula menyedari bahawa Angelika bertanggungjawab terhadap kehilangan harta dan syarikatny. Angelika pergi ke Manila untuk lelongan tetapi Marimar sebagai Bella muncul dan berlakunya konfrontasi. Disebabkan taktik penuh dendam Bella, Angelika kehilangan segala-galanya. Angelika kembali ke Vila Santibanez dan menghantar Renato ke hospital mental. Namun, Renato berjaya melarikan diri daripada hospital sebelum Angelika dan rang-orangnya tiba. Renato ditembak oleh Nicandro atas arahan Angelika. Walaubgaimanapun dia diselamatkan oleh Dra Rhia dan kebali bersama Sergio untuk membalas dendam terhadap Angelika. Marimar pula membeli Vila Santibanez. Berlaku banyak perebutan antara Marimar, Sergio dan Rodolfo. Marimar sekali lagi membuat keputusan untuk meninggalkan Filipina demi keselamatanya tetapi diculik oleh Rodolfo sebelum sempat pergi. Sergio cuba menyelamatkan Marimar tetapi Rodolfo secara tak sengaja menembak Marimar sedangkan tembakan itu sepatutnya untuk Sergio. Akhirnya ketiga-tiga mereka tertembak secara tak sengaja tetapi tidak serius. Rodolfo dibawa ke hospital dan kemudiannya menjalani perbicaraan dan dijatuhi hukuman penjara.

Marimar memaafkan Sergio dan keluarga mereka bersatu semula. Setelah itu Marimar menemui Vanessa May, kekasih Gustavo setelah kematian Lupita yang sedang mencari anak perempuannya yang hilang iaitu Angelika. Tanpa diketahui oleh Marimar, Angelika merancang kejatuhan pewaris Aldama untuk mendapatkan Sergio. Angelika bertanggungjawab terhadap pembunuhan Vanessa May dan Esperanza. Angelika mengugut Marimar dengan pembunuhan Esperanza agar dapat mengumpan Marimar keluar. Sergio dan yang lain mengetahui bahawa Angelika bertanggungjawab terhadap pembuhan ibunya dan Esperanza tetapi tiada bukti. Manakala Angelika pula mempunyai pisau dengan cap tangan Marimar dan baju yang penuh dengan darah Esperanza. Angelika menculik Marimar agar dapat membunuhnya. Dia memberitahu kepada Marimar bahawa dia yang membunuh Esperanza untuk menutup mulutnya. Orang suruhan Angelika, Nicandro dan Diego telah menyelamatkan Marimar lalu membohongi Angelika tentang kematian Marimar. Rancangannya gagal tetapi dia membuat rancangan lain untuk memerangkap Marimar. Dia terus mengejara Marimar sehingga akhirnya mereka terpaksa berdepan untuk menyelesaikan segalanya. Angelika menembak Marimar berulang kali tetapi tiada apa terjadi kerana baju kalis peluru yang dipakainya. Marimar menyedari yang Angelika tidak akn pernah berhenti dan membuat keputusan untuk melawan kembali.Walaubagaimanapun Marimar mengalami kecederaan serius manakala Angelika ditangkap polis. Tetapi Marimar terselamat.

Sebulan kemudian, Marimar, Sergio dan teman-teman mereka pergi ke mahkamah untuk menghadiri perbicaraan Angelika. Juri mendapati Angelika bersalah kerana membunuh. Renato pula pergi ke penjara Angelika dan merasuah warden penjara untuk membuat Angelika menderita dengan memberinya kesan terbakar dengan nama Marimar. Sergio dan Marimar mengumumkan perkahwinan mereka dan Marimar memberi semula Vila Santibanez kepada Renato. Bapa angkat Angelika pula merancang untuk melepaskan Angelika dengan letupan bom dan dia perlu bekerjasama denganya untuk merosakkan perkahwinan Sergio dan Marimar.

Pengakhiran
Semasa hari perkahwinan, Angelika menyamar sebagai pemandu menggantikan Arturo yang dipukulnya. Sergio dan Cruzita diculik oleh Angelika. Dia memberi Marimar dua pilihan 'hadiah istimewa'. Dia menyuruh Marimar pergi ke pantai dan memaksa Marimar memilih antara nyawa Sergio dan Cruzita. Sergio dan Cruzita  berada dalam dua bot yang berbeza dengan bom yang diset pada masa yang sama di dada mereka. Marimar memutuskan untuk menyelamatkan Cruzita. Sebaik sahaja dia menyelamatkan Cruzita bom di bot Sergio meletup. Marimar membawa Cruzita terjun ke dalam laut bila bom Cruzita pula meletup dan Angelika tidak dapat mengesan mereka.

Sergio pula tidak mati dalam letupan itu. Sebelum bom masa itu meletup, dia dapat menumbangkan orang Angelika, membuang bom itu dan lari dari bot. Marimar berdepan dengan Angelika. Tanpa disedarinya, Sergio ada di kawasan itu berlawan dengan orang-orang suruhan Angelika. Marimar dan Angelika pula berlawan di landasan helikopter dan Marimar menolak Angelika ke dalam sungai yang dipenuhi buaya. Sergio dan Marimar akhirnya berkahwin di San Agustin Church, Manila.

Marian Rivera sebagai Mari Mar Perez / Bella Aldama 

Dindong Dantes sebagai Sergio Santibanez


with love,

Sunday, May 22, 2011

Convocation uitm perlis ke 74...

     Alhamdulilah...syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurniaNya aku berjaya menggenggam segulung diploma...tarikh 18 mei 2011 merupakan hari paling bermakna buat diriku... 17 mei hari lahir aku dan aku menerima hadiah paling bermakna keesokan ari nye...=) dengan rase penuh syukur aku naik ke atas pentas dengan selempang ANC atas usaha ku selama 3tahun diploma di negeri perlis... Aku gembira dapat banggakan mak dan abah atas kejayaan aku... Usaha ku selama ni tak sia2 bila aku berjaya mendapat Anugerah Naib Canselor yang diidamkan oleh kebanyakan pelajar universiti... ^_^ syukur sangat2... Harapan aku untuk dapat ANC lg untuk degree ni... Harap Allah member aku kesempatan lagi untuk membanggakan mak dan abah..amin....
wajah ceriaku semasa konvo...hehe...=)


edit...3 sweet commander...huhu


 Bergambar bersama rakan ANC...Rio dan Kutik...
                


with my bestie....Nabilah Abu Safian

Bergambar walaupon tengah panas,,huhu....


  Dengan si bucuk ni..tahniah cayunk....
                                                 


Ni lah Nor Syadilah...one of my lovely friend..^_^


Baris..Baris Sedia...hehe...Cik Aten N Cik Nab....

begambar ngan para lecturer kesayangan... love them...

hahah..siap ade Cd lg tu....bangga tak..=P

We are the champion...huhu...yg diraikan bersama pensyarah....

yang paling tak dilupakan...my family...thanks for coming...^_^

Bergambar depan karaoke depan Cmart..haha....

Eeka Tomeyto n Cik Aten Ore Kelate...Love Them...=)

Dalam happy ade jugak yang gembira ditemani airmata atas pemergian anak mereka...Allahyarham Yusra kembali menemui Ilahi... .

ibu bapa arwah datang mengambil skrol anak mereka,Yusra. 




p/s aku harap dapat peluang lagi meraikan konvokesyen bersama kawan2 tersayang...Love u all..muaahhh!!!!! 




Wednesday, May 11, 2011

SwEet Lagu AishetaRu...^_^

       Assalamualaikum....halu....tetiba plak aku suke dengar lagu aishetaru dr Zivilia Band...sedap dan memang mngancam la...huhuhuh....Dengar la ye.....

video


                                           Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
                                           Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
                                           Menantikan kehadiran dirimu
                                           Entah sampai kapan aku harus menunggu



                                           Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
                                           Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
                                           Kadang kuberpikir cari penggantimu
                                           Saat kau jauh disana



                                            [*]
                                           Walau raga kita terpisah jauh
                                           Namun hati kita selalu dekat
                                         

                                           Bila kau rindu pejamkan matamu
                                           Dan rasakan a a a aku



                                           [**]
                                           Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
                                           Terhapus ruang dan waktu
                                           Percayakan kesetiaan ini
                                           Pada ketulusan a a ai aishiteru



                                          Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
                                           Entah penantianku takkan sia-sia
                                           Dan berikan satu jawaban pasti
                                           Entah sampai kapan aku harus bertahan



                                           Saat kau jauh disana rasa cemburu
                                           Merasuk kedalam pikiranku melayang
                                           Tak tentu arah tentang dirimu
                                           Apakah sama yang kau rasakan



                                           Back to [*][**]
                                           Satu sendiri pikiran melayang terbang
                                           Perasaan resah gelisah
                                           Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
                                           O…wu..wo..o..



                                          Lupakan segala obsesi dan ambisimu
                                          Akhiri semuanya cukup sampai disini
                                          Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
                                          Kumohon kau kembali



                                          Kimita tuokukitemo
                                          Kiminoi shuaguaratala
                                          Shiniteruyo shiniteruyo

                                          Back to [*][**]


                                          Wo wo wo..
                                          Wo wo wo..a a ai aishiteru






AISHITERU.....

-LEE DONG HAE-

opp silap orang plak.....hehe.....(jgn mara wady..hihi)